6 Mayıs 2016 Cuma

Yeşil Bisikletli Kız - Çimen Erengezgin



Hikayeler birbirinden bağımsız olsa da Yeşil Bisikletli Kız, yazarın Gezginname ile başlattığı farkındalık serüveninin devamı niteliğinde. Bu serüven, insanın kendisiyle, yaptıkları hatalarla, davranışlarıyla yüzleşme ve kabullenme safhalarından oluşuyor. Yine Gezginname'de olduğu gibi huzurlu ve sakin bir şekilde okuyucuya ulaşıyor hikayeler. Her nekadar daha ilk hikayenin ikinci sayfasında ağlasam da genelde mutlulukla okunacak hikayeler:)


Gezginname'den farklı olarak, okuyucuya bir ışık yakmak adına, her hikayeden önce bu farkındalık yolculuğunda atılması gereken adımları içinde gizleyen birer cümle konulmuş. Gezginname'de ise bölümün sonlarına doğru bize verilmek istenen mesaj ortaya çıkıyordu.

Hikayeler yine oldukça fantastik, bu nedenle okuması, hayal etmesi de birhayli zevkli hale geliyor. Hayvanların, doğanın, sabun köpüğünün bile dile gelmesi, bizlere etrafımızda canlı cansız herşeyin aslında bizlere birşeyler anlatabileceğini, hayata dair bir mesaj verebileceğini, bu nedenle kendimizin ve etrafımızda olan herşeyin farkında olmamız gerektiğini düşündürtüyor. 

Herkesin kitaptan alacağı ders farklıdır. Çünkü herkes kendi farkındalık yolculuğunun farklı bir aşamasındadır. Bu bakımdan kitabın içindeki bölümlerden Yeşil Bisikletli Kız, Şarkı söyleyen Kız, Çekmecedeki Hazine, Kapı bölümleri beni en çok etkileyen bölümlerdi.

Yazı dili yine çok sade, herhangi bir edebi sanat oyunlarına girmeden, okuyucuya verilmek istenen mesajı en anlaşılır ve açık şekilde verebilmek amacı güdülerek yazılmış. Hiç kişisel gelişim tarzını sevmeyenlere bile bu kitabı alıp okumalarını tavsiye ederim, kişisel gelişime bakış açınızı değiştirecek türden olduğunu göreceksiniz.

Sayfa sayısı: 182
Yayınevi     : Yitikülke yayınları
Basım yılı   : 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder